„200 slov“

Jak upéct lezecký eco-bio-müsli bar

18. 01. 2016, Pavlína Palasová

Valí se to na tebe ze všech stran:
„Zdravě žít = zdravě se stravovat.“
„Sportovci jedí zdravě.“
„Tvůj výkon odpovídá tomu, co jíš.“

A spousty dalších super motivačních sloganů. OK, beru je na vědomí. Ale mě prostě přes den ve skalách vždy přepadne slabá chvilka, a jak si nedám něco sladkého, tak začínám mít absťák a už se mnou žádný lezení není.

Jelikož stále patřím do skupiny „těch chudých studentů“, tak se na super zdravé (ale i dobré), oříškové nebo semínkové müsli tyčinky můžu v obchodech jenom dívat. A přestože jsem častým nájezdníkem na slevové koutky, zboží tohoto typu se tam objevuje velice zřídka. Takže jsem vždy radši sáhla po nějaké té polské oplatce za pět korun.

Ale pak se mi doma, loni na podzim, kdy jsme měli zahradu pokrytou jablky, podařilo upéct něco, co bych směle nazvala, když ne müsli tyčinka, tak aspoň:

„super zdravý eco-bio-müsli bar“.

A bez tohoto dopingu už se neobešla žádná další výprava do skal.

Jak na to? Tady je recept (klik na fotku).
A kolik to stojí? Z množství na obrázku uděláš cca 8 sušenek po 50 g. Jedna vyjde tak na 5 Kč, možná ještě méně.

musli 1

“Pak už stačí jen nakrájet”


I malé články dají dohromady dost práce. Díky za tvoji podporu